Ostali sportovi

Press KSO “Bosna” Zenica: Ovog vikenda u Areni 11.međunarodni turnir u sjedećoj odbojci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press centru gradske Arene održana je konferencija za medije, a povodom održavanja 11.međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci, kojeg organizuje Klub sjedeće odbojke (KSO) „Bosna“ iz Zenice.

Prisutnim su se obratili Armin Mujkić, predsjednik Organizacionog odbora turnira i savjetnik gradonačelnika Zenice, Omer Pojskić, predsjednik KSO „Bosna“, Ferhad Šehić, član OO, Feđa Jovanović, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata u čijem je sastavu i Arena i Melsudin Ibrahimagić, igrač KSO „Bosna“ Zenica.

Na pressu je istaknuto da se ovaj 11.međunarodni turnir održava povodom Prvog marta, Dana nezavisnosti BiH, a održat će se ovog vikenda, 03. i 04.marta 2018.godine, u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“, ulaz slobodan.

Na listi učesnika su reprezentacije Slovenije, Crne Gore i Hrvatske, TSV „Bayer 04 Leverkuzen“ iz Njemačke, OKI „Marsonia“ iz Slavonskog Broda, bh. ekipe sarajevski SDI Spid, IOK „Zavidovići“, KSO „Bužim“, te domaćin KSO „Bosna“ Zenica.

Predsjednik OO Mujkić ističe  podršku Gradske uprave sportskim manifestacijama u gradu i Areni, te da je ovo drugi po veličini turnir, nakon Sarajevo Open-a.

Predsjednik KSO Bosna, Pojskić se zahvalio Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Zenice, Fuadom Kasumovićem, na tome što su im izašli u susret i u startu podržali održavanje ovog velikog sportskog događaja.

O tehničkim detaljima ovog međunarodnog turnira govorio je član OO Ferhad Šehić, a između ostalog istakao da Turnir počinje u subotu 3.marta u 09 sati  utakmicom KSO „Bosna“ – Reprezentacija Slovenije, a da je svečano otvaranje turnira u subotu u 11 sati. Na turniru će nastupiti 9 ekipa podijeljenih u tri grupe.

Finale se igra u nedjelju 04.marta od 14 sati.

Direktor Arene, Feđa Jovanović, ističe da će oni uraditi sve da Arena bude spremna za ovaj veliki sportski događaj, da se Zenica kandiduje za domaćinstvo narednog Evropskog prvenstva u sjedećoj odbojci, a ovo je probni događaj, koji će, nada se, Zenicu promovisati da bude domaćin EP.

Jedan od učesnika ovog turnira Melsudin Ibrahimagić, zahvalio je gradskoj upravi na podršci, pozvao sugrađane i druge da dođu u Arenu i podrže ovaj događaj, te da vide krunu ovog sporta i niz dobrih ekipa i sportista iz sjedeće odbojke.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Grad Zenica, svoj dolazak najavili su predstavnici paraolimpijskih komiteta iz susjednih zemalja, a njihov dolazak biće iskorišten za lobiranje Zenice i BiH za organizaciju narednog Evropskog prvenstva u sjedećoj odbojci.

Medijski pokrovitelji Turnira su RTV Zenica i portal Zenicablog.

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno