Košarka

Press KK Jumper: Ove subote prva finalna utakmica play offa za prvaka A1 lige, KK Jumper-KK StarTz

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom prve utakmice finala play offa za prvaka A1 lige u košarci, sezona 2022/20232, danas, 13.4.2023.godine, u press centru gradske Arene Husejin Smajlović“, održana je press konferencija KK Jumper Zenica.

Prva finalna utakmica za prvaka A1 lige Jumper-Startz igra se u subotu 15.aprila u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ sa početkom u 20,30 sati.

Tim povodom prisutnim su se obratili: Eldar Durmić, glavni trener, Vedran Kulalić, pomoćni trener, Amna Kahrić, košarkašica, te Almir Omerčević, predsjednik kluba, koji je ujedno bio i moderator na pressu.

Kao što smo ranije objavili, košarkašice zeničkog KK Jumper su izborile finale play offa pobjedom u seriji od 2:0 nad ekipom G-Stars iz Gračanice, za prvaka A1 lige i plasman u Premijer ligu BiH.

Finalna serija sa KK StarTz iz Tuzle igra se na dvije dobijene utakmice, a Jumper ima prednost domaćeg terena.

Trener Eldar Durmić, na pressu je izjavio:

-Mi smo sa Tuzlom igrali dva puta. Oba puta smo pobijedili i bile su to rezultatski tijesne utakmice. Mislim u ovoj prvoj finalnoj utakmici da bi mi trebali mnogo bolje da odigramo i da iskoristimo svoje prilike. Naravno, prva je utakmica i ona mnogo donosi. Najbolje bi bilo krenuti sa 1:0 u pobjedama. Inače, Tuzlanke su se pojačale za play off sa tri košarkašice iz Lavova i Brčkog, to su Valentina Došić, Ajla Lević i Lana Jurčenko, ali se nadam da ako mi odigramo dobro, one neće biti prepreka da pobjedimo.-.

Amna Kahrić, jedna od najboljih igračica Jumpera, nada se povoljnom ishodu u prvoj utakmici protiv ekipe StarTz.

-Imamo mlad tim, koji vrijedno radi. Djevojke se trude i nadam se u konačnici da će ostvariti željeni rezultat, a to je plasman u Premijer ligu. Mislim da i ova finalna serija za nas neće biti neki veliki problem. Nadam se da će se naš trud na kraju isplatiti -, izjavila je Amna Kahrić.

Košarkašice Jumpera bile najbolje u ligaškom dijelu A1 lige i izborile su plasman u finale. Ambicije su Premijer liga, u kojoj su već igrali prije tri sezone (sezona 2020/2021), ostvarile nekoliko sjajnih rezultata, izborile opstanak sa devetim mjestom, ali su odustale od naredne sezone iz finansijskih razloga.

Predsjednik kluba, Almir Omerčević, sada je optimista:

-Ovaj put smo spremni i znamo šta nam Premijer liga donosi. Mi imamo mlad tim, trenera i igračice, koje vole izazove. Ovaj put smo jači i za tim trenera i organizaciono. Mislim da se neće ponoviti sezona 2020/2021., kada smo zbog covida morali napustiti ligu. Sada nam je želja i cilj da postanemo stabilan Premijer ligaš-.

Osim dobre igre na parketu i maksimalnog zalaganja cijelog tima u Jumperu očekuju i veliku podršku sa tribina. Stoga, pomoćni trener, Vedran Kulalić izjavljuje:

-Ja bih pozvao sve naše Zeničane i sugrađane da dođu u Arenu u subotu i da nas podrže. Da pruže podršku ovim mladim djevojkama, jer su one to i zaslužile. Kroz cijelu sezonu su dobro trenirale i borile se, a plasman u Premijer ligu bi im bila nagrada za uloženi trud.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno