Ostali sportovi

Press Atletskog saveza BiH – Dobri rezultati u dvorani bez adekvatne podrške države

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press Atletskog saveza BiH – Dobri rezultati u dvorani bez adekvatne podrške države – Povodom završetka zimske atletske sezone u dvorani, te o planovima i očekivanjima, kada su u pitanju nastupi naših predstavnika na međunarodnim takmičenjima u predstojećoj sezoni na otvorenom, danas 16.3.2018.godine u Press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici održana je press konferencija.

Ispred Atletskog saveza Bosne i Hercegovine pressu su prisustvovali Suad Kaknjo, predsjednik ASBiH, Elvir Krehmić, selektor muške atletske reprezentacije, Mesud Pezer, naš vrhunski bacač kugle i Mišo Pedalo, generalni sekretar Atletskog saveza BiH.

Uvodničar Kaknjo napravio je presjek dvoranske atletske sezone, te nastupe naših najboljih atletičara u predstojećoj sezoni na otvorenom. Istakao je dobre rezultate naših takmičara u dvorani, na Balkanijadi u Istanbulu, na Svjetskom prvenstvu u Birmingenu i fenomenalan rezultat Mesuda Pezera sa petim mjestom u svijetu u dvorani. Najavio je EP u Berlinu u avgustu, te Dijamantnu ligu, na koju idu dva naša takmičara.

Selektor Krehmić, takođe, ističe izuzetne rezultate na Balkanijadi u Istanbulu, na kojoj je osvojeno 5 medalja, dvije zlatne, Mesud Pezer i Amel Tuka, Pezerovo 5.mjesto na SP u Birmingenu. Kaže da je protekla dvoranska sezona protekla kao najmasovnija, a nemamo adekvatnu dvoranu za zimsku sezonu.

U svome obraćanju Mesud Pezer, naš vrhunski bacač kugle, rekao je da su mu najdraži rezultati i takmičenja sa Balkanskog prvenstva, gdje je osvojio zlatnu medalju i oborio državni rekord.

-Mogu reći da sam zadovoljan rezultatima koje sam postigao i da nisam mogao ovo sam uraditi. Tu je jedan veliki tim iza mene, Atletski savez, moj trener, menadžer, te PR menađer u BiH. Želio bi reći da su ovi rezultati zahvaljujući trudu i zalaganju koje imam zahvaljujući upravu treneru i Atletskom savezu, – kazao je, pored ostalog, Pezer.

Pezer je također istakao da je očekivao više podrške od vlasti države koju predstavlja ili da se obezbjede uslovi za treniranje pred nastupe, obzirom da se zbog pomenutog problema mora pripremati izvan BiH.

Najavio je da u našoj zemlji ostaje do početka aprila, kada putuje u inostranstvo na dva takmičenja. Ambicije u ovoj godini su osvajanje medalje na Evropskom prvenstvu u Berlinu i nastup u Dijamantskoj ligi. Pezerov krajnji cilj je evropski ili olimpijski prvak.

Sekretar Pedalo očekuje veću pomoć od države, ako ne u obimu, a ono bar u dinamici. Ističe da pet atletičara ima ispunjene norme za evropsko prvenstvo.

Učesnici današnje press konferencije pohvalno su se izrazili kada je u pitanju pomoć lokalne zajednice, a naročito ZDK na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem i gradske uprave Zenica.

Na kraju pressa Kaknjo je najavio da će u aprilu započeti radovi na rekonstrukciji atletske staze na Kamberovića polju, kako bi mogli imati stazu za eventualni Kup Evrope u Zenici, jer Zenica je Dom atletike, kazano je.

Tekst i foto
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno