Biznis

Preporučeno davanje saglasnosti za zajam u vezi projekta dionice Nemila-Donja Gračanica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Komisija za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dala je pozitivno mišljenje te Domu preporučila davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o zajmu između BiH i OPEC-ovog fonda za međunarodni razvoj za Projekat izgradnje dionice Nemila – Donja Gračanica na autoputu na Koridoru 5c (Zenica sjever) (dodatni zajam) – zajam br. 15218P, te Sporazuma između Evropske unije i BiH o učešću BiH u programu Unije za saradnju u oblasti oporezivanja “Fiscalis”.

K znanju su primljeni izvještaji i materijali pristigli Komisiji: Izvještaj sa zasjedanja Parlamentarne skupštine parlamentarne dimenzije Centralnoevropske inicijative, održanog od 26. do 28. novembra 2023. u Kišinjevu, Moldavija, te Izvještaj sa sastanka Stalnog komiteta PSSEECP-a, Skoplje, Sjeverna Makedonija, 14. i 15. decembra 2023. godine.

Pod tekućim pitanjima Komisija je usvojila zaključak kojim od nadležnih institucija traži da se utvrdi status Sporazuma o sigurnosnoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske, te da se ponovo pokrene procedura njegove ratifikacije.

Usvojen je i zaključak da se ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i njegovim saradnicima uputi poziv za sastanak sa članovima Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno