Ljudi

Preminuo Mirza Glavaš, komemoracija i dženaza u petak

Preminuo Mirza Glavaš, komemoracija i dženaza u petak – Naš dugogodišnji radni kolega, Mirza Glavaš preminuo je danas u 62.godini života. Iznenadna smrt, potresla je porodicu, radne kolege, brojne prijatelje i sugrađane Zenice, koji su cijenili, poštovali i voljeli rad Mirze Glavaša. Mirza je rođen 1956.godine, a prošle godine otišao je u zasluženu penziju. Od osnivanja RTV Zenice bio je član ovog kolektiva.

Tokom rata bio je pripadnik Press centra Trećeg korpusa Armije RBiH, Opštinskog štaba odbrane kao i Patriotske lige Zenica. Među prvima u Zenici počeo se baviti fotografijom i video produkcijom, a mnogi mališani u Zenici upoznali su ga kao Djeda Mraza. Volio je svoj posao i bio odan kolega i prijatelj. Datum i mjesto dženaze biće objavljeno naknadno.

RTVZE

Komemorativni skup će biti održan u Velikoj sali Gradskog vijeća u petak u 11 sati, a dženaza će se klanjati u Čaršijskoj džamiji poslije ikindije namaza u 15 sati i 20 minuta.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem