Ljudi

Preminuo Miro Janjušić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jutros je u Kantonalnoj bolnici Zenica preminuo naš sugrađanin Miro Janjušić.  Bio  je poznat po svom društveno-političkom i ekonomskom angažmanu.

Bio je jedan od inicijatora formiranja Skupštine građana srpske nacionalnosti, kasnije Srpskog građanskog vijeća. 

Tokom ratnih godina Miro Janjušić bio je jedan od inicijatora osnivanja SGV-a i osnivač i dugogodišnji predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ u Zenici.

Bio je više godina pomoćnik gradonačelnika i šef službe za društvene djelatnosti u Gradu Zenica.

Rođen je 1943. godine na Stijena/Mošćanica kod Kaknja, Ekonomski fakultet je završio u Sarajevu.

Bio je direktor fabrike tekstila Borac u Zenici i direktor JU Fond Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK-a.

Bio je Pomoćnik Načelnika za rad, socijalnu politiku i izbjegla i raseljena lica i društvene djelatnosti u Opštini Zenica.

Jedan je od obnovitelja Srpskog prosvjetnog kulturnog društva u Zenici, poslije smrti g. Stojanovića obavljao je je funkciju predsjednika SPKD Prosvjeta Zenica do 2016 godine kad postaje počasni član društva.

-Počivaj u miru počasni predsjedniče i neka su ti slava i hvala. Pamtićemo te, iskreno saučešće porodici Janjušić, napisali su iz SPKD Prosvjeta.

-Bio si dobar prijatelj, drug, mentor, dosta toga sam naučio od tebe, strašan sagovornik pa i strašan kontraš, samo nek nije onako kako ja kažem. Počivaj u miru cima i da ti je laka zemlja,oprostio se ovim riječima od Janjušića Boško Jefić, sada na čelu SPKD-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno