Ljudi

Preminuo ljekar KBZ Zenica Fuad Kapetanović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fuad Kapetanović, specijalist opšte hirurgije, ljekar JU Kantonalna bolnica Zenica i načelnik Poliklinike nakon teške bolesti preminuo je, a ova tužna vijest objavljena je na stranici JU Kantonalne bolnice Zenica.  Dženaza namaz obavljen je danas (srijeda) u 13 sati na Bakijskom mezarju Faletići 2 u Sarajevu.

Kapetanović dr. Fuad, specijalista opšte hirurgije je rođen u Sarajevu 03.06.1959. godine. Medicinski fakultet u Sarajevu završio je 15.03.1985. godine, a od 15.09.1987. godine je zaposlen u tadašnjoj RO RMC “Džemal Bijedić” Zenica u Službi za ortopediju i traumatologiju. Stručni ispit je položio 17.06.1986. godine, a specijalistički ispit iz opšte hrurgije je položio 25. august 1994. godine.

“S puno ljubavi i požrtvovanja je obavljao svoju profesiju. Svojim radom i predanošću svom plemenitom pozivu, pomogao je velikom broju pacijenata. Posebno se istakao u ratnom vihoru kada su svi doktori bili “Heroji u bijelom”.

Imao je izgrađen prijateljski i profesionalan odnos prema radnim kolegicama i kolegama kao i svim radnicima JU Kantonalna bolnica Zenica. Kod kolega je izazivao poštovanje, bio je dobar saradnik, omiljen i uvažavan od strane svih radnika. Njegovim odlaskom ostaje velika praznina kako na Odjelu ortopedije i traumatologije, tako i u cijeloj bolnici. Neka ti je vječni rahmet i spokoj veliki čovječe. Zbog složene i teške epidemiološke situacije, JU Kantonalna bolnica Zenica nije u mogućnosti organizovati komemorativni skup”, navedeno je u saopćenju JU KBZ.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno