Ljudi

Preminuo Dragan Golubović, bivši kapiten sjajnih generacija FK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Preminuo Dragan Golubović, bivši kapiten sjajnih generacija FK Čelik – Protekle srijede, 22.7.2020.godine, u rodnom Leskovcu, u 82.godini preminuo je Dragan Golubović, istaknuti jugoslovenski fudbaler, centarhalf-štoper i kapiten sjanih generacija Fudbalskog kluba Čelik iz Zenice.

Inače, fudbalsku karijeru započeo je u leskovačkoj Dubočici-Srbija. Za ovaj klub igrao je tri godine, da bi 1958. godine prešao u Radnički iz Beograda, gde je proveo osam godina, a u to vreme bio je jedan od najboljih štopera. Poslednji deo karijere proveo je u Čeliku iz Zenice, gde je igrao od od 1966. do 1972. godine, kada je završio karijeru.

Što se trofeja tiče, sa Čelikom je osvojio Srednjoevropski Kup, 1971. i 1972. godine, nakon što je u finalu u dve utakmice bio bolji od italijanske Fiorentine, a u Prvoj ligi bivše Jugoslavije postigao je jedan gol na 207 utakmica.

Po završetku igračke karijere vratio se u Leskovac i posvetio se trenerskoj karijeri, a u više navrata bio je prvi trener Dubočice u vreme njenih najvećih uspeha.

Zahvaljujući sjajnim igrama u dresu zeničkog prvoligaša popularni Golub je proglašen za “Najboljeg sportistu grada i regije u 1968.godine”.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno