Ljudi

Preminuo Bogdan Kolar, nekadašnji načelnik Općine Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Preminuo Bogdan Kolar, nekadašnji načelnik Općine Zenica – Danas je u Zenici nakon teške bolesti preminuo bivši načelnik Općine Zenica Bogdan Kolar. Ovu funkciju Kolar je obavljao u periodu neposredno prije rata, od 1988. do 1990. godine.

Od Kolara se prigodnim riječima na društvenim mrežama opraštaju porodica, brojni prijatelji, poznanici, saradnici, a sahrana će biti obavljena sutra na Gradskom groblju Crkvice.

Iz biografije Bogdana Kolara:

Bio je jedan od prijeratnih Predsjednika Skupštine opštine Zenica i istaknuti društveno-politički radnik. U bogatom društveno-političkom opusu potrebno je istaći da je bio i predsjednik OK SSO Zenica, predsjednik Izvršnog odbora Skupštine opštine Zenica i Direktor Kadrovske službe Željezare Zenica. I u toku rata Bogdan Kolar je djelovao kao Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Zenica. Svoj doprinos je dao i u radu NK Čelika i Atletskog kluba Zenica, obavljao je i funkciju predsjednik Sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona.Poslije rata uglavnom se posvetio aktivnostima u okviru Nevladine organizacije “Naša djeca”.

RTVZE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno