Ljudi

Preminuo bivši predsjednik NK Čelik Ismet Rizo Rizamulić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je u 88. godini nakon kraće bolesti preminuo Ismet Rizo Rizamulić, bivši predsjednik NK Čelik i ugledni sportski radnik i privrednik. Rođen je u Pljevima, Crna Gora, ali je najveći dio svog života proveo živeći i radeći u Zenici na raznim funkcijama, te neko vrijeme u inostranstvu. Sugrađanima, posebno ljuditeljima sporta, ostati će u sjećanju da su najveći uspjesi NK Čelik zabilježeni u vrijeme dok je Rizamulić aktivno radio u ovom klubu, a ogroman doprinos dao svojim aktivnostima na izgradnji stadiona Bilino polje, te učešću Čelika u evropskim takmičenjima.

U periodu njegovog vođenja kluba Čelika je osvajao pehare s kojim je zabilježe najveći uspjeh nekog bosansko-hercegovačkog tima u elitnim evropskim takmičenjima. Razimulić se nalazio na čelu zeničkog kluba prilikom osvajanja Mitropa kupa 1972. godine kada je u finalu savladana Fiorentina. Njegov sportski angažman zabilježen i kroz višegodišnje vođenje Udruženja fudbalskih prvoligaša Jugoslavije, organizacije koja je vodila takmičenje u najkvalitetnijem rangu bivše države. Dženaza i ukop Ismeta Rize Rizamulić obaviti će se u petak, 01. novembra na gradskom mezarju u Crkvicama u 12:30 sati, poslije džuma-namaza, objavio je Sportsport.ba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno