Ljudi

Preminuo bivši advokat Danilo Stijović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Gradskom groblju Prašnice danas je sahranjen Danilo Stijović, koji je u nedjelju preminuo u 79. godini života. Stijović je u bivšoj Jugoslaviji bio jedan od najpoznatijih advokata, a kolege sudije, tužioci i advokati, koji su s njim dijelili sudnicu, znaju da se prihvatao najtežih i skoro neobranjivih slučajeva, po kojima je još prije nekoliko decenija sticao respekt od kolega i ugled i skoro kultni status u advokatskoj struci.

Naprosto je nemoguće nabrojati koliko i koje slučajeve je Stijović preuzeo i vodio, nerijetko do oslobađanja ili umanjene kazne.

S pravom se može reći da je bio doajen advokature Jugoslavije, a od devedesetih godina prošlog vijeka i Bosne i Hercegovine. Ostao je vjeran Zenici do posljednjeg dana života, iako je decenijama imao ponude da pređe u Sarajevo ili Beograd i tamo provede penzionerske dane.

Posljednjih godina živio je sam, te napustio advokatsku praksu. Ipak, mlađe kolege i danas uče na primjerima suđenja i slučajeva koje je on branio.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno