Sudske klupe

Preminula djevojka povrijeđena u saobraćajci na GGM-u 9.decembra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Djevojka koja je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na Glavnoj gradskoj magistrali u Zenici 9. decembra preminula je u Kantonalnoj bolnici Zenica pet dana nakon nesreće. Ova informacija potvrđena je medijima u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Ranije je objavljeno da se radi o Zeničanki Ajni Strukan.

Nesreća se dogodila kad je vozač Amir Kovačević (28), upravljajući vozilom Peugeot, pokosio Strukan i njenog momka Benjamina Burekovića na pješačkom prijelazu, iako se vozilo u drugoj saobraćajnoj traci zaustavilo da ih propusti. Oni su prevezni u Kantonalnu bolnica Zenica. Bureković je otpušten iz bolnice, a ljekari su se borili za život Strukan.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičenog 11. decembra 2019. godine podnijelo je Općinskom sudu u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno