Ostali sportovi

Premijerka Mehmedić otvorila 5. dječiji rugby festival

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na terenima Kamberovića polja u Zenici održava se 5. dječiji rugby festival, na kojem učestvuju klubovi iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine.

Organizator turnira je Ragbi klub “Čelik” koji ove godine slavi 51. godišnjicu postojanja kluba i igranja ragbija u Zenici i Bosni i Hercegovini.

Turnir je otvorila premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić koja je igračima poželjela dobrodošlicu u Zenicu i da iz grada sjedišta Zeničko-dobojskog kantona ponesu najljepše uspomene i sjećanja.

-Zenica je decenijama bila sinonim za industriju čelika, a u svijetu sporta u bivšoj zajedničkoj državi, kao i danas, poznata je i kao prijestolnica bh. ragbija. U prilog tome govori podatak da se ragbi u Zenici, na ovim terenima, igra 51 godinu. Ovo je prilika da ragbi veteranima uputim najiskrenije čestitke i odam priznanje za sve što su uradili kako bi se ovaj sport razvijao i opstao do danas – rekla je premijerka Mehmedić.

Naglasila je da su sport i mladi u fokusu vlade koju predvodi, a što je Vlada ZDK-a pokazala povećanjem izdvajanja za sport u 2023. godini na 1,6 miliona KM, što je najveći iznos do sada.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno