Zabava

Premijera pjesme predstavnice BiH 19. februara

Premijera pjesme predstavnice BiH na Eurosongu 2016. u programu BHRT-a 19. februara
Premijera pjesme predstavnice BiH na Eurosongu 2016. u programu BHRT-a 19. februara
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijera pjesme predstavnice BiH 19. februara – Nakon što je 25. novembra prošle godine na konferenciji za medije zvanično potvrđeno učešće BiH na Takmičenju za Pjesmu Evrovizije i predstavljen tim koji će ove godine u Štokholmu (Švedska) braniti boje naše zemlje, 19. februara premijerno ce biti izvedena i pjesma.

BH Eurosong show, televizijska emisija u okviru koje ce bosanskohercegovačka, ali i evropska javnost prvi put čuti pjesmu autora Almira Ajanovića biće održan u petak, 19. februara sa početkom u 20:15 uz direktan prijenos u programima BHRT-a.
U okviru priprema za ovu specijalnu muzičko-zabavnu emisiju, ekipa BHRT-a, na čelu sa Lejlom A. Babović, šeficom delegacije BiH na Eurosongu 2016, Vedadom Hodžićem, glavnim rediteljem BHT1, te sa dijelom ekipe koja će biti na sceni u Štokholmu, Dalal, Deenom i Jasminom Fazlićem-Jalom, sinoć je u sarajevskoj Vijećnici počela sa prvim probama za show program.

Pripremama za show priključio se i Haris Pašović, prizanti teatarski i televizijski reditelj čije ogromno znanje i iskustvo imaju veliki značaj za ekipu BHRT-a i naše ovogodišnje predstavnike koji daju sve od sebe kako bi gledaoci i slušaoci koji će 19. februara pratiti ovaj program imali potpuni audio-vizuelni ugođaj. BH Eurosong show biće moguće pratiti i putem internet portala www.bhrt.ba kao i na oficijelnoj stranici Takimčenja za pjesmu Evrovizije www.eurovision.tv .

Zahvaljujući pratnerstvu sa Gradom Sarajevom, premijera pjesme predstavnice desit će se u Vijećnici, jednom od najreprezentativnijih objekata u našoj zemlji. Interes za premijeru pjesme predstavnice i BH Eurosong show je veliki, posebno s obzirom na činjenicu da se BiH na ovo prestižno muzičko takmičenje vraća nakon tri godine odsustva. Napominjemo, žrijebom je odlučeno da će predstavnici BiH nastupiti u prvom polufinalu Eurosonga, 10. maja a nakon toga, nadamo se i u velikom finalu koje će se održati 14. maja, navodi se u saopćenju BHRT-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno