Zenica

Premijer Pivić razgovarao sa maestrom Karovićem: Omladinski hor Zenica priprema oratorij za Dan državnosti BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić primio je u svom uredu maestra Milenka Karovića, osnivača i dirigenta Omladinskog hora Zenica.

Omladinski hor je tokom 32 godine rada dao snažan pečat kulturno-umjetničkom životu Zenice i Bosne i Hercegovine. Nastupali su širom Evrope i svijeta, a među najznačajnijim projektima su “Carmina Burana”, “Srebrenički inferno”, tradicionalni novogodišnji koncerti, mjuzikli, saradnja sa Safetom Isovićem, Hankom Paldum, Akijem Rahimovskim, Đelom Jusićem i mnogim drugim. Hor je do sada objavio četiri nosača zvuka, “Carmina burana”, 1997, “Veče opere”, 2000, “Pavarotti i prijatelji”, 2002, “Srebrenički inferno”, 2003, te DVD “Muzika Balkana”, 2005, i “Carmina burana” 2006. godine.

Trenutno pripremaju oratorij “Zapis o zemlji” koji će izvesti na Dan državnosti BiH, 25. novembra, na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, sa solistima Omladinskog hora Sandrom Ubiparip, Ajdinom Huskićem, Emom Čukerić i Arijanom Karovićem.

Podršku ovom projektu dala je i Vlada Zeničko-dobojskog kantona. Premijer Pivić se zahvalio maestru Karoviću i Omladinskom horu što su duže od tri decenije najbolji umjetnički ambasador Zenice i Zeničko-dobojskog kantona te što novim projektom uveličavaju obilježavanje jednog od najznačajnijih datuma iz prošlosti Bosne i Hercegovine.

Karović se zahvalio institucijama Zeničko-dobojskog kantona što prepoznaju značaj Omladinskog hora za bh. društvo, a posebno omladinu jer je kroz ovaj hor do sada prošlo više od 3.500 mladih Zeničanki i Zeničana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno