Nogomet

Premijer liga: slijedi rasplet, pogledajte parove

Premijer liga BIH - Željezničar - Čelik - detalj Robijaši na Grbavici
Premijer liga BIH - Željezničar - Čelik - detalj Robijaši na Grbavici
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer liga: slijedi rasplet, pogledajte parove -Osam kola ostalo je do kraja BHT Premijer lige BiH, a više od pola ekipa u prvenstvu vodi veliku borbu za opstanak u bh. eliti. Iako su u igri još 24 boda, već su prežaljeni Vitez, Drina i Rudar Prijedor, a veoma male šanse se daju i Travniku koji ima osam bodova manje od prve ekipe u sigurnoj zoni. Šest ekipa ispada iz lige, a kako stvari stoje šest timova će se do kraja boriti da se nađu iznad crte.

Redom Čelik, Slaviju, Mladost Doboj Kakanj, Vitez, Borac i Olimpic do kraja prvenstva čeka velika borba, a na tabeli ih dijeli samo sedam bodova. U zoni ispadanja su Borac i Olimpic, a sigurna zona im je udaljena samo tri, odnosno četiri boda. Najviše bodova pred odlučujućih osam kola ima Čelik i to 31, a najmanje Olimpic 24.

Najteži raspored, bar na prvi pogled, imaju Mladost iz Doboj Kaknja i Olimpic, koji će za protivnike u četiri meča imati ekipe koje se u ovom trenutku bore za titulu. U najboljoj formi pred finiš sezone od nabrojanih ekipa je Borac, koji je u posljednjih pet kola osvojio 10 bodova, a u naredna dva kola će odmjeriti snage sa Sarajevom i Zrinjskim.

Iako “crveno-plave” čekaju dva teška derbija, Borče Sredojević, trener Banjalučana, vjeruje da to neće biti prekretnica. “Siguran sam da se sve do posljednjeg kola neće znati sve ekipe koje će ispasti iz prvenstva. Svi znamo da na kraju ispada šest ekipa i biće teško ostvariti cilj. Ne gledamo mnogo na imena rivala i idemo iz meča u meč. Kad završimo susret sa Sarajevom, razmišljaćemo o narednom protivniku”, rekao je Sredojević.

Trener Banjalučana istakao je da neće biti “smak svijeta” ukoliko njegov tim ne ostvari dobre rezultate u naredna dva meča jer ima još mnogo bodova do kraja. “To ne bi bio kraj borbe za opstanak jer dok god postoji i promil šanse – mi ćemo se boriti. Ne želim uopšte da razmišljam o neuspjesima. Nada umire posljednja. Isto tako, i ukoliko ostvarimo obje pobjede borba se ne završava, ali bismo sigurno imali mnogo jači vjetar u leđa pred nastavak prvenstva”, jasan je Sredojević.

Ako bi se gledala forma, najveće šanse da izbori opstanak u ovom trenutku, pored Borca, ima i Olimpic, koji će u ovom 23. kolu odmjeriti snage sa Željezničarom, a čekaju ih i teški ispiti protiv Slobode i Širokog Brijega kod kuće, te Sarajeva u gostima. “Idemo iz meča u meč i nadamo se svim bodovima kod kuće i pokojem u gostima. To bi moglo da bude ključno u borbi za opstanak”, kazao je Milomir Odović, trener Olimpica, koji priziva i sreću: “Kvalitet je uvijek u prvom planu kada se teži postizanju cilja. Međutim, fudbal je igra u kojoj ne pobjeđuje uvijek najbolji. Uz našu težnju da iz utakmice u utakmicu budemo sve bolji i uigraniji, nadam se da će i faktor sreće biti na našoj strani”.

Jedan od timova koji je već u sigurnoj zoni, sa velikim šansama da tu i ostane, je Slavija koja će u posljednjih osam kola ući sa novim trenerom Milkom Đurovskim. Do smjene trenera je došlo zbog nešto lošijih rezultata i samo pet bodova u isto toliko kola. “Mi smo već sada u sigurnoj zoni i tu prednost treba samo održati i nema potrebe praviti atmosferu da smo u teškom položaju. Imamo lepu prednost koju uz podizanje discipline možemo sačuvati do kraja. Ključ svake borbe je da nema kalkulacija i gledanja drugih, već isključivo sebe, a ja želim takvu ekipu”, jasan je Đurovski, koji u nedjelju debituje u susretu protiv Zrinjskog.

Raspored Slavija
23. kolo Slavija – Zrinjski
24. kolo Čelik – Slavija
25. kolo Slavija – Rudar Prijedor
26. kolo Široki Brijeg – Slavija
27. kolo Borac – Slavija
28. kolo Slavija – Radnik
29. kolo Vitez – Slavija
30. kolo Slavija – Željezničar

Raspored Mladost Doboj Kakanj
23. kolo Mladost – Široki Brijeg
24. kolo Sloboda – Mladost
25. kolo Mladost – Olimpic
26. kolo Drina – Mladost
27. kolo Mladost – Travnik
28. kolo Sarajevo – Mladost
29. kolo Mladost – Zrinjski
30. kolo Čelik – Mladost

Raspored Borac
23. kolo Borac – Sarajevo
24. kolo Zrinjski – Borac
25. kolo Borac – Čelik
26. kolo Rudar Prijedor – Borac
27. kolo Borac – Slavija
28. kolo Široki Brijeg – Borac
29. kolo Radnik – Borac
30. kolo Borac – Vitez

Raspored Olimpic
23. kolo Željezničar – Olimpic
24. kolo Olimpic – Velež
25. kolo Mladost – Olimpic
26. kolo Olimpic – Sloboda
27. kolo Olimpic – Široki Brijeg
28. kolo Drina – Olimpic
29. kolo Olimpic – Travnik
30. kolo Sarajevo – Olimpic

Raspored Vitez
23. kolo Vitez – Drina
24. kolo Travnik – Vitez
25. kolo Vitez – Sarajevo
26. kolo Zrinjski – Vitez
27. kolo Vitez – Čelik
28. kolo Rudar Prijedor – Vitez
29. kolo Vitez – Slavija
30. kolo Borac – Vitez

Raspored Čelik
23. kolo Rudar Prijedor – Čelik
24. kolo Čelik – Slavija
25. kolo Borac – Čelik
26. kolo Čelik – Radnik
27. kolo Vitez – Čelik
28. kolo Čelik – Željezničar
29. kolo Velež – Čelik
30. kolo Čelik – Mladost BHT

Premijer liga BiH Parovi: Subota: Željezničar – Olimpic 16 časova, Velež – Sloboda 16.30, Vitez – Drina 16.30, Rudar – Čelik 16.30, Radnik – Travnik 16.30, Borac – Sarajevo 18.30. Nedjelja: Slavija – Zrinjski 15, Mladost – Široki Brijeg 16.30. (NN)

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno