Politika

Premijer Ganić na komemoraciji u Potočarima: Genocid i zločinci moraju biti kažnjeni!

Premijer Ganić na komemoraciji u Potočarima: Genocid i zločinci moraju biti kažnjeni! – Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić prisustvovao je danas komemoraciji povodom 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice i ukopu devet žrtava genocida počinjenog u ljeto 1995. godine. Premijer Ganić položio je cvijeće i odao počast na centralnom spomen obilježju u Memorijalnom centru Potočari.

“Ovdje smo da iskažemo poštovanje prema porodicama koje su izgubile svoje najmilije! Ovdje smo da odamo počast onima koji si brutalno ubijeni i čije su duše sigurno danas među nama! Ovdje smo da dijelimo bol, jer je ona još uvijek svježa!

Ovdje smo da pošaljemo poruku svijetu da genocid i zločinci koji su ubili preko 8.000 ljudi trebaju biti kažnjeni! Ovdje smo jer prošlost ne možemo niti smijemo zaboraviti! Ovdje smo radi istine i pravde, ovdje smo zbog svih nas!”, rekao je premijer Ganić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: