Zenica

Premijer Galijašević: Nastavljamo sa prekvalifikacijama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Galijašević: Nastavljamo sa prekvalifikacijama, dosadašnji rezultat samo jednog projekta 22 novo-zaposlene osobe

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Nurđehan Šahinović su 18. 04. 2018. godine u poslovnim prostorijama kompanije Domus Arredi d.o.o. Zenica prisustvovali prezentaciji rezultata potpisanog Sporazuma o partnerstvu u implementaciji projekta Stručno osposobljavanje i zapošljavanje kandidata za poslove tapetara, šivača i stolara u proizvodnji namještaja za potrebe kompanije. Domaćini su upoznali prisutne zvanice sa procesom proizvodnje tapaciranog namještaja u ovoj kompaniji. Premijer Galijašević i ministar Šahinović izrazili su zadovoljstvo kvalitetom proizvoda i uvjetima rada u ovoj kompaniji.

Nakon održane prezentacije obišli su pogon i upoznali se sa procesom proizvodnje tapaciranog namještaja u ovoj kompaniji. Izrazili su zadovoljstvo kvalitetom proizvoda i uvjetima rada u ovoj kompaniji.

Sporazum o partnerstvu u implementaciji navedenog projekta, potpisali su sufinansijeri Vlada Zeničko-dobojskog kantona, Federalni zavod za zapošljavanje, Grad Zenica i kompanija Domus Arredi. Ukupna vrijednost projekta je 207.440,00 KM, a učešće Vlade Zeničko-dobojskog kantona-Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice je iznosilo 36.250,00 KM.
Potpisivanje navedenog Sporazuma doprinosi daljoj izgradnji i jačanju javno-privatnog partnerstva i promoviranju mehanizma podrške razvoju radne snage kako bi se stimulisalo otvaranje novih radnih mjesta te sticala nova znanja, vještine i kompetencije radnika potrebne na tržištu rada.

Rezultat dosadašnjih aktivnosti su 22 nove zaposlene osobe koje su bile na evidenciji nezaposlenih osoba u JU Služa za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona. Kompanija Domus Arredi i dalje nastavlja aktivnosti na stručnom osposobljavanju novih osoba za kvalitetno obavljanje poslova prema zahtjevima tržišta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno