Info

Premijer Bašić razgovarao sa Semirom Osmanagićem i gradonačelnikom Ganićem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić razgovarali su danas u sjedištu Vlade sa predsjednikom Fondacije “Arheološki park-Bosanska piramida Sunca” Semirom Osmanagićem i gradonačelnikom Visokog Mirzom Ganićem.

Osmanagić i Ganić su se zahvalili kantonalnoj Vladi na kontinuiranoj podršci projektima razvoja “Arheološko-turističkog parka Ravne 2” i općenito turističke ponude grada Visokog.

Najavili su da Fondacija “Arheološki park-Bosanska piramida Sunca” naredne godine na nedavno otvorenom teniskom kompleksu planira organizirati veliki teniski turnir, koji bi okupio svjetski poznata imena bijelog sporta.

Premijer Bašić je rekao da je razvoj privrede i turizma jedan od prioriteta aktuelne Vlade, što pokazuje konkretnim programima i mjerama podrške koji daju odlične rezultate, a koji su na području grada Visokog vidljivi kroz povećanje broja noćenja, kao i novoregistrovanih smještajnih kapaciteta.

Najavio je da će Vlada podržati ovaj, ali svaki drugi kvalitetan projekt koristan za zajednicu i ekonomiju Zeničko-dobojskog kantona i Bosne i Hercegovine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno