Nesreće

Preliminarni nalazi: Požar se sa dimnjaka proširio na krov, stradale majka i kćerka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 11.04.2024. godine, u 03,30 sati, putem telefona od strane građana policijska stanica Crkvice je obaviještena da je u mjestu Hajkovići, Grad Zenica, došlo do požara na kući, vlasništvo A.F. iz Zenice.

Odmah po prijavi navedenog događaja na lice mjesta upućeni su policijski službenici Policijske stanice Crkvice i osoblje Službe hitne medicinske pomoći, te pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica koji su pristupili gašenju požara. Požar je ugašen u 07,00 sati. Po ulasku u kuću u istoj su zatečena dva ugljenisana tijela.

Danas, u prijepodnevnim satima izvršen je uviđaj na licu mjesta od strane službenika Sektora kriminalističke policije, Inspektora za zaštitu od požara MUP-a ZDK pod nadzorom dežurne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Tokom uviđaja utvrđeno je da su smrtno stradale dvije ženske osobe i to najvjerovatnije vlasnica kuće A.F., rođena 1937. godine i njena kćerka D.S., rođena 1955. godine, obje iz Zenice.

Prema preliminarnim rezultatima do kojih se došlo tokom uviđaja, uzrok požara su užarene čestice koje su iz dimnjaka došle u kontakt sa drvenom konstrukcijom krova, nakon čega se krov zapalio, a potom se požar proširio i na ostale dijelove kuće. Takođe će biti angažovan i vještak iz oblasti protiv požarne zaštite koji će o uzroku požara dati svoj nalaz i mišljenje.

Od strane tužiteljice koja je rukovodila uviđajem naložena je obdukcija tijela smrtno stradalih osoba, koja će biti izvršena danas u poslijepodnevnim satima, radi utvrđivanja uzroka smrti.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDKStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno