Info

Prelazak granice sa ličnom kartom

Prelazak granice sa ličnom kartom
Prelazak granice sa ličnom kartom
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Makedonija i BiH najavile su potpisavanje dogovora o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola i o prelasku granice sa ličnom kartom za državljane dvije zemlje.

To su dogovorili u Skoplju makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

Oni su pokrenuli i incijativu za dublju regionalnu saradnju u borbi protiv terorizma i krijumčarenja oružja i izrazili očekivanje da će jačanjem saradnje države regiona obezbjediti veću stabilnost i bezbjednost za građane.

Borba protiv terorizma ne može biti uspješna ukoliko se zatvorimo u nacionalne granice, zajednički su ocjenili ministar unutrašnjih poslova Makedonije i ministar bezbjednosti BiH.

Spasovski i Mektić su razgovarali o izazovima sa kojima se suočavaju Makedonija i BiH, kao i region, o saradnji u borbi protiv terorizma, migantskoj krizi, kao i mogućnostima produbljaljavane dosadašnje dobre bilateralne saradnje.

b92.netStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno