Biznis

Prekinut štrajk glađu zeničkih rudara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grupa rudara zeničkog rudnika prekinula je štrajk glađu, potvrdio je za BHRT predsjednik Sindikata RMU Zenica, Izudin Spahijaj. On je naglasio da generalni štrajk rudara Zenice i Breze i dalje ostaje na snazi.

Iako je bila najavljena, do protestne šetnje ulicama Zenice nije došlo jer je u međuvremenu Sindikat RMU Zenica obavješten da je za ponedjeljak u Vladi Federacije zakazan sastanak na kojem će predstavnici sindikata, Vlade, Elektroprivrede i Porezne uprave pokušati iznaći rješenje za tešku situaciju u kojoj se nalaze rudnici u Zenici i Brezi.

Ključni problem je blokada računa ova dva rudnika od strane Porezne uprave Federacije zbog nagomilanih dugovanja usljed čega nije isplaćen topli obrok, a ukoliko se ništa ne riješi, ni plate rudara za januar neće biti isplaćene sljedeće sedmice.

ELVEDIN AVDIĆ, predsjednik SP “Stara jama” RMU Zenica

Potpuna deblokada računa rudnika Zenica i rudnika Breza, da se nastavi neometana proizvodnja i isplata ostalih primanja i naših 38 penzionera da se zbrinu adekvatno u penziju, jer to su oni zaslužili, krvavo su je zaradili. I mi od tih zahtjeva odustati nećemo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno