Biznis

Pregovarački tim bh. dobavljača Konzuma na sastanku kod premijera Novalića

Pregovarački tim bh. dobavljača Konzuma na sastanku kod premijera Novalića – Članovi Pregovaračkog tima bh. dobavljača Konzuma kojeg je formiralo Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine, održali su sastanak sa Fadilom Novalićem, premijerom Federacije BiH.

Pregovarački tim bh. dobavljača Konzuma upoznao je premijera Novalića sa zaključcima sastanka koji je prije dva dana održan sa predstavnicima Konzuma BiH i Poslovnog sistema Mercator i zahtjevu bh. dobavljača da se osiguraju garancije da će sva dugovanja Konzuma prema njima biti isplaćena.

Predstavnici bh. dobavljača su premijeru Novaliću iznijeli svoje prijedloge u vezi za modalitetima izmirenja dugovanja Konzuma bh. dobavljačima te zatražili da se državni organi aktivno uključe u iznalaženje načina opstanka trgovačkog lanca Mercator – Konzum na realnim osnovama i istovremeno u skladu sa zakonom zaštite interesi bh. dobavljača i njihova potraživanja od Konzuma u BiH. O tom pitanju postignut je visok nivo saglasnosti na današnjem sastanku.

Na sastanku je izražena podrška nastavku neometanog poslovanja Konzuma u BiH, uz poštivanje obaveza plaćanja prema dobavljačima u zakonskom roku od 60 dana, odnosno, uvjetima preciziranim bilateralnim ugovorima sa dobavljačima.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem