Zenica

Predstavnici nezaposlenih koji nisu dobili naknadu održali sastanak sa direktorom Zavoda za zapošljavanje ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer su predstavnice Neformalne grupe građana iz Zenice imale priliku razgovarati sa direktorom Zavoda za zapošljavanje ZDK.

U toku razgovora nisu dobile informacije o tačnom broju oštećenih nezaposlenih sugrađana, ali je naglašeno da kao grupa prave pritisak na Vladu Federacije BiH kako bi se desile potrebne izmjene u Uredbi kojom bi se omogućila isplata novca.

Nakon postavljenog pitanja od strane direktora Zavoda o tome da li tražimo krivca ili želimo da novac bude isplaćen, rečeno im je da tuže ukoliko smatraju da postoje neregularnosti i da nemaju potrebe nastavljati razgovor.

Ipak, razgovor je nastavljen uglavnom uz ponavljanje već javnosti poznatih činjenica. Od direktora su dobile informaciju da se protesti predstavljaju kao montiran politički proces kako bi se smijenio aktuelni direktor, što uopšte nije tačno obzirom da Neformalna grupa građana se ne bavi ni politikom ni političkim partijama već poštivanjem prava građana.

Prema riječima direktora, Ministarstvo za rad i socijalnu politiku FBiH kao i Ministarstvo boračkih pitanja FBiH su glavne institucije od kojih trebamo tražiti razlog skidanja velikog broja građana sa liste nezaposlenih koji su imali pravo na naknadu.

Izrazio je volju da razgovaramo zajedno sa spomenutim Ministarstvima te ovim putem, obzirom da na mailove i pozive ne odgovaraju, pozivamo ih da nas kontaktiraju kako bismo se o terminu sastanka dogovorili.

U toku su završni pregovori sa jednom organizacijom koja će pružiti pravnu pomoć Neformalnoj grupi građana.

Medina Juhić, predstavnica neformalne grupe građana



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno