Zenica

Predstavnici MZ Topčić Polje kod gradonačelnika Kasumovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavnici MZ Topčić Polje kod gradonačelnika Kasumovića – Gradonačelnik Fuad Kasumović primio je u gradskoj upravi predstavnike MZ Topčić Polje koji su tokom majskih poplava 2014.godine pretrpjeli štete na svojim stambenim objektima uslijed pokretanja klizišta ili zbog nanosa i naplavina koje su bujični potoci donijeli u naselja i šira područja riječnih tokova.

Uz gradonačelnika sastanku su prisustvovali: Sumea Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika u Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, Midhat Serdarević, pomoćnik gradonačelnika u Službi civilne zaštite i Mirsad Heleg, direktor Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. Zenica koji su od proglašenja prirodne nesreće na ovom području bili uključeni u rješavanje problema zbrinjavanja stanovništva.

Sumea Mujkanović izvijestila je prisutne da su ugroženi stambeni objekti kandidovani prema međunarodnim organizacijama i shodno povratnim informacijama prošli su prvu tehničku fazu ali još uvijek nije poznato da li će doći do realizacije projekta. Aplicirani projekt podrazumijeva individualno ili kolektivno stanovanje zavisno da li vlasnik kandidovanog stambenog objekta ima svoje zemljište za izgradnju novog objekta ili ne.

Učesnici sastanka su se složili da se uputi urgencija prema tri međunarodne organizacije koje su zajedno aplicirale za sredstva iz EU fondova, u svrhu dobijanja informacija o trenutnoj fazi apliciranog projekta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno