Zenica

Predstavnici misije MMF-a razgovarali s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavnici misije MMF-a razgovarali s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem: Zajedničkim djelovanjem osigurati kvalitetniju koordinaciju u oblasti upravljanja javnih ulaganja

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), odnosno misije za procjenu upravljanja javnim ulaganjima (PIMA) je u radnoj i konsultativnoj posjeti Gradskoj upravi Zenica s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem razgovarala o važnim pitanjima, s posebnim naglaskom na procjenu upravljanja javnim investicijama.

Na sastanku su, uz prisustvo brojne delegacije MMF-a, bili i prvi saradnici i pomoćnici gradonačelnika. Razmatrane su teme kao što su interakcija između različitih nivoa vlasti i jačanje koordinacije, s fokusom na iskustva Gradske uprave Zenica u oblasti upravljanja javnim investicijama.

“Zadovoljstvo je imati priliku o iznimno značajnim temama razgovarati s predstavnicima MMF-a i zahvalni smo što su stigli u Zenicu kako bismo im prenijeli naša iskustva u brojnim segmentima našeg djelovanja, posebno u segmentu upravljanja javnim ulaganjima”, naglasio je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović istakao je zadovoljstvo što su predstavnici MMF-a posjetili Zenicu kako bi razmijenili iskustva, posebno ističući napore u razvoju javno-privatnog partnerstva kao efikasnog alata za privlačenje privatnih investitora i unapređenje javnih investicija.

“Grad Zenica, kao lokalna zajednica, razvio je načine efikasnog upravljanja javnim investicijama, a oni se prije svega oslanjaju na kontinuiranu komunikaciju s građanima. Predstavnici Gradske uprave sa mnom na čelu, posjećuju svaku mjesnu zajednicu, te kroz dijalog se dolazi do najprioritetnijih investicionih potreba za određeno vrijeme i prostor”, istakao je gradonačelnik Kasumović.

Predstavnici MMF-a su izrazili interes za interakciju i saradnju s drugim nivoima vlasti radi izrade strategija i alata koji će poboljšati upravljanje javnim investicijama.

“Naša država ima jako složeno uređenje i to je svima jasno. Potrebno je svakako raditi i zajedničkim djelovanjem osigurati kvalitetniju koordinaciju viših nivoa vlasti s lokalnim zajednicama,” istakao je gradonačelnik Kasumović.

Učesnici sastanka su se složili o potrebi razvijanja efikasnih sistema koordinacije radi unapređenja upravljanja javnim ulaganjima, a predstavnici misije MMF-a su izrazili zahvalnost na korisnim primjerima dobre prakse Gradske uprave Zenica.

SAOPĆENJE ZA JAVNOSTStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno