Zenica

Predstavnici Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom ZDK na sastanku sa predsjedavajućim Skupštine ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavnici Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom ZDK na sastanku sa predsjedavajućim Skupštine ZDK

Predstavnici Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom Zeničko – dobojskog kantona danas su održali sastanak sa predsjedavajućim Skupštine Zeničko – dobojskog kantona gospodinom Jasminom Duvnjakom. U sklopu sastanka, predsjedavajućem je predstavljena nedavno osnovana Koalicija, planovi kada je u pitanju rad i djelovanje ali i potrebe i problemi kada je u pitanju populacija osoba sa invaliditetom na području Kantona.

Gospodin Duvnjak je uz srdačnu dobrodošlicu uz veoma topao razgovor lično upoznao predstavnike Koalicije koji su inače već duži niz godina u borbi za prava populacije osoba sa invaliditetom i poželio im uspješan dalji rad. Treba reći i to da je iskazano zadovoljstvo formiranjem Koalicije kao tijela putem kojeg će se u budućnosti tražiti prava za ovu populaciju, jer smatra se da ujedinjeni u zajedničkim ciljevima i interesima mogu postići puno više na planu ostvarivanja i zaštite prava osoba sa invaliditetom.

Kada je u pitanju saradnja vlasti i Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom, planirana je uključenost vladajućih struktura u skladu sa njihovim mogućnostima i ovlastima za pojedine oblasti djelovanja, a svakako u svrhu stvaranja društva koje će biti prilagođeno svim kategorijama i oblicima osoba sa invaliditetom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno