Zenica

Predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane na seminaru za imame

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U srijedu, 12. juna 2024. godine, u Islamskom centru Sultan Ahmed u Zenici je održan redovni seminar za imame zeničkog medžlisa a u okviru planiranih priprema za obilježavanja Kurbanskog bajrama.

Seminaru za imame su pored glavnog imama mr. Sumedin ef. Kobilice koji je imamima dao uputstva oko bajramskih aktivnosti, prisustvovali predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane, mr.sci Muhamed Gladan – rukovodilac Veterinarskog zavoda, Alis Kozica – načelnik Službe za epidemiologiju i higijenu i dr. Amar Terzimehić.

Gosti su govorili o predstojećim aktivnostima oko žrtvovanja kurbana i skrenuli su pažnju na najvažnije zdravstvene i epidemiološke aspekte vezane za ovaj ibadet.

Poseban akcenat su stavili na važnost zdravstvenog stanje kurbana, ispravnog načina obavljanja klanja, obrade mesa, zbrinjavanja animalnog otpada, ali i važnosti testiranja na zarazne bolesti.

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno