Zenica

Predstavnici GU Zenica predstavili plan razvoja i ulaganja u postojeće i nove industrijske zone

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Članovi Saradničke mreže za podršku stranim investitorima u BiH sastali su se u Parlamentarnoj skupštini u Sarajevu kako bi razgovarali o rezultatima rada na podršci stranim investitorima realizovanim tokom 2021.-2022.godine, a ovom sastanku prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave (GU) Zenica zajedno sa Samirom Šibonjićem, ministrom privrede Zeničko-dobojskog kantona.

Ovom prilikom, Agencija za unapređenje stranih investitora BiH (FIPA) je predstavila izvještaj postinvesticiona/aftercare podrška investitorima, dok su predstavnici Gradske uprave Zenica predstavili planove koji se tiču razvoja i ulaganja u postojeće i nove industrijske zone sa fokusom na Poslovno rekreativno-turističku zonu Zenica-Jug koja zbog svoje lokacije predstavlja jednu od najperspketivnijih poslovnih zona za ulaganje stranih investitora u BiH.

Naime, poslovno rekreativno-turistička zona Zenica-Jug je pozicionirana na južnom dijelu Grada Zenice, pored magistralnog puta M-17, te omogućava brzi pristup koridoru Vc, što nudi brz i kvalitetan pristup tržištima regije i EU, saopćeno je iz Odsjeka za protokol i informisanje Gradske uprave Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno