Biznis

Predstavnice Grada Zenice učestvovale na Svjetskom kongresu u Barseloni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru projekta „Pametni gradovi ka digitalnoj transformaciji gradova u BiH“ u Barseloni je sredinom ovog mjeseca održan Smart City Expo World Congress.

Riječ je o vodećem međunarodnom događaju za gradove.

Misija kongresa je osnažiti gradove i kolektivizirati urbane inovacije širom svijeta.

Kroz promoviranje društvenih inovacija i utvrđivanje mogućnosti za saradnju, događaj je posvećen stvaranju bolje budućnosti za gradove i njihove građane.

Grad Zenica jedna je od pet jedinica lokalne samouprave u BiH koja učestvuje u ovom projektu.

Na kongresu u Barseloni Grad Zenica predstavljale su Jakuta Imširović, šefica Sektora za ekologiju i komunalne poslove i Elma Alić, stručna saradnica za zaštitu okoliša u Sektoru za ekologiju i komunalne poslove Grada Zenica.

„U sklopu studijske posjete, voditelji projekta i koordinatori na lokalnom nivou imali su priliku upoznati se sa novim znanjima, iskustvima, preuzeti nove pozitivne prakse te iste implementriati s ciljem efikasnijeg razvoja digitalizacije“, kazala je Jakuta Imširović, šefica Sektora za ekologiju i komunalne poslove.

Projekat „Pametni gradovi ka digitalnoj transformaciji gradova u BiH“ se realizuje kroz razvojno partnerstvo sa kompanijama Lanaco d.o.o., i DVD Solutions d.o.o. u okviru develoPPP. de programa koji implementira GIZ u ime Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj SR Njemačke, u saradnji sa udruženjem Bit Alijansa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno