Zabava

Predstavljen novi TV kanal namijenjen djeci “Tropik TV”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Nova šema na jednom mjestu nudi najveći broj hit crtanih filmova kao što su “Luna Petunia”, “Miraculous, Ben 10”, “Tomica i prijatelji”, “Maša i medvjed”, “Moja mali poni”, “Super krila”, “Screechers Wild”, “Beyblade”, “Oddbods”, “Pipi duga čarapa” i drugi.

Program će se redovno obogaćivati i proširivati novim serijalima kao što su “Heidi”, “Vic Viking”, “Robot Trains”, “Wissper” i drugi, kao i novim sezonama već poznatih hit serijala. Tropik TV svoje sadržaje kreira na osnovu tridesetogodišnjeg iskustva firme Tropik d.o.o. u segmentu dječijih brendova i filmske distribucije.

Kada je riječ o domaćoj produkciji, za 2019. godinu je već dogovoreno najmanje deset serijala, a aktivno se radi i na nekoliko novih projekata. Dva domaća, ekskluzivna i potpuno nova serijala su “Magareća klupa” i “Mamino”. “Magareća klupa” je serijal skečeva i dogodovština iz školske učionice u kojem glume Milan Pavlović i Ajla Hamzić. Iako se radi o programu za djecu, sigurni je da će u njemu uživati sve generacije.

Serijal “Mamino” obrađuje teme mame i njenih kćerki, u kojem nam se predstavljaju Anita Kajasa Memović i djevojčice-glumice Nadin Poturković i Tara Memović. Pored nekih od najpopularnijih programa za djecu novije domaće produkcije, kao što su “Mini school”, “BeHaTe Bebe”, “Barimba” i “Frenderi”, tu je i “retro” segment programa u kojem će biti zastupljeni klasici domaćeg stvaralaštva za djecu, kao što su “Nedeljni zabavnik”, “Otvori prozor” i drugi.

Tropik TV želi da da podršku i predstavi dječije stvaralaštvo u muzici kroz saradnju sa dječijim horovima i festivalima iz cijele Bosne i Hercegovine. U novoj programskoj šemi će biti zastupljene pjesme sa ranijih festivala, poput “Malog šlagera”, ali i dječije pjesmice novije produkcije kao što su pjesmice sa CD-a Lalalaa. U ovom segmentu će Tropik TV sarađivati i sa “tatom i Kirom” sa pjesmicama njihove raspjevane lektire.

“Smatramo da je segment muzike za djecu u Bosni i Hercegovini gotovo potpuno uništen i da i projekti koji se realizuju trenutno ne dobivaju dovoljnu pažnju i prostor u medijima. Kroz program Tropik TV želimo i ovom stvaralaštvu dati prostor i pokušati ga oživjeti, kako bi djeca imala priliku da slušaju i pjevaju pjesmice prilagođene i primjerene svom uzrastu i sretnom odrastanju”, saopćili su iz Tropika.

Bosna i Hercegovina je prostor koji je iznjedrio brojne talente u svim umjetničkim sferama. Tropik TV će, kako se navodi, dati priliku i prostor za predstavljanje domaćoj produkciji, stvaraocima, glumcima, pjevačima i drugim umjetnicima koji se bave sadržajima za djecu, ali i samoj djeci da pokažu svoje talente i radove. Dodaje se da djeca Bosne i Hercegovine mogu i trebaju da budu i akteri i stvaraoci programa, a ne samo konzumenti ispred malih ekrana. Isto tako, Tropik TV stremi da da svoj doprinos izgradnji društva u kojem je lijepo živjeti, stvaranju svoje obećane zemlje ovdje, a ne negdje drugo.

Kanal se trenutno može pratiti u kablovskim sistemima Moja TV, Elta Kabl, TXTV, Miss Net, a iz Tropika se nadaju da će u što kraćem periodu biti prisutan i u ponudi drugih kablovskih operatera.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno