Biznis

Predstavljanje austrijskih kompanija iz metalnog sektora na sajmu ZEPS

Predstavljanje austrijskih kompanija iz metalnog sektora na sajmu ZEPS
Predstavljanje austrijskih kompanija iz metalnog sektora na sajmu ZEPS
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavljanje austrijskih kompanija iz metalnog sektora na sajmu ZEPS – U sjedište Poslovnog sistema RMK Zenica-organizatora ZEPS sajmova, održan je sastanak između predstavnika trgovinskog odjela austrijske Ambasade i predstavnika Poslovnog sistema RMK.

Sastanku su prisustvovali Philippe Kupfer, trgovinski savjetnik i Damir Dervišefendić ispred trgovinskog odjela austrijske Ambasade, s jedne strane, i Vedad Šestić, direktor Poslovnog sistema RMK, Snežana Jonjić, stručni suradnik za marketing i Safet Haračić, projekt menadžer, s druge strane.

Tema sastanka bila je predstavljanje austrijskih kompanija na ZEPS sajmovima.

Na početku predstavljeni su 24. Generalni bh. sajam ZEPS 2017 i specijalizirani sajam metala ZEPS Intermetal 2017 koji će se održati od 3 – 7. septembra ove godine u Zenici.

Obavljeni su inicijalni razgovori o mogućnostima suradnje između austrijske Ambasade i Poslovnog sistema RMK kroz izlaganje austrijskih kompanija na Sajmu, kroz bilateralne susrete austrijskih i bh. privrednika, kataloško predstavljanje kompanija koje nisu u mogućnosti doći na Sajam i ostvariti direktne kontakte sa bh. privrednicima itd.

Obzirom da su predstavnici austrijske Ambasade iskazali posebnu zainteresiranost za metaloprerađivački sektor koji iz godine u godinu u Austriju bilježi rast i jedan je od važnijih stubova razvoja države, pokrenuta je inicijativa za predstavljanje austrijskih kompanija iz ovog sektora na Međunarodnom sajmu metala ZEPS Intermetal 2017 i povezivanje istih sa zainteresiranim firmama iz BiH za suradnju.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno