Kultura

Predstavljamo umjetnička djela zeničkog slikara Milenka Šećerovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavljamo umjetnička djela zeničkog slikara Milenka Šećerovića nastala u 2018 godini. Do sada je učestvovao na 15 grupnih i 5 samostalnih izložbi u Zenici, Sarajevu, Tuzli, Beogradu, Travniku i Zelenkovcu.Od 2015 godine član je MerisCon Art grupacije iz Frankfurta koja promoviše umjetnike iz BiH u evropi u organizaciji generalnog menadžera Harija Maslića.

Veliki uticaj na likovno stvaralaštvo Milenka Šećerovića imao je Tomislav Perazić kod kojeg je usavršavao likovni izraz, stvarajući pejsaže i portrete tehnikom ulja na platnu i drugim podlogama. “Sretan sam da Tomislav Perazić ( član ULUBiH-a od 1964 godine ) i sada u 85-toj godini stvara djela i što sam zahvaljujući njemu postigao tu slobodu poteza i slaganja tamnih i svijetlih tonova sa kontrastima i crtačkim elementima karakterističnim za ekspresionizam” naglašava Milenko Šećerović.

Pogledajte video galeriju :



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno