Zenica

Predstavljamo: Odsjek za b/h/s jezik i književnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odsjek za b/h/s jezik i književnost počeo je sa radom u akademskoj 2006/07. godini pod okriljem tadašnjeg Pedagoškog fakulteta. Danas Odsjek ispraća sedmu generaciju svojih studenata.

Studij jezika i književnosti temeljni je studij na svakom univerzitetu koji razvija humanističke, pedagoško-psihološke i edukacijske naučne i stručne discipline. Takav studij predstavlja kulturološki i društveni identitet i integritet Bosne i Hercegovine.

Stoga je u interesu Univerziteta da unutar svojih organizacionih jedinica ima i studij bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti.

Postojanjem Odsjeka za b/h/s jezik i književnost na Univerzitetu u Zenici otvorene su mogućnosti studiranja i stjecanja zvanja profesora bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti, koji će moći odgovoriti različitim zahtjevima i potrebama društva: da budu profesori u osnovnim i srednjim školama, da mogu raditi stručne i odgovorne poslove u medijskim i izdavačkim kućama, kulturnim i pedagoškim institucijama, državnim organima – da njeguju i razvijaju ljepotu pisane i kazane riječi.

Program studija b/h/s jezika i književnosti usklađen je sa programskim studijima iste vrste na univerzitetima u Bosni i Hercegovini i regionu.

U skladu sa predviđenim ishodima učenja studenti koji završe ovaj studij mogu raditi u školama, medijskim kućama, različitim kulturnim institucijama, izdavačkim kućama, institutima, i to kao profesori, lektori, korektori, urednici, izdavači, istraživači, redaktori, medijatori i sl.

Odsjek je povezan i sa širom lokalnom zajednicom kroz saradnju sa osnovnim i srednjim školama, te institucijama u oblasti kulture (muzej, biblioteka, pozorište, medijske kuće).

Nakon završenog četverogodišnjeg dodiplomskog studija studentima se otvara mogućnost nastavka studija na jednogodišnjem poslijediplomskom / master studiju.

POSJETITE NAS 28.4. NA DANU OTVORENIH VRATA UNZE.
DRUŽITE SE SA PROFESORIMA, ASISTENTIMA I STUDENTIMA ODSJEKA ZA B/H/S JEZIK I KNJIŽEVNOST.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno