Naše

Predstavljamo: film FUSNOTA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih, Radio Zenit, Reaktiv i AsuBiH su jučer u okviru projekta “Zenica, moj grad” organizovali “Igre bez granica” u centru Zenice, na Trgu Alije Izetbegovića, i na zeničkim bazenima. Treći dio jučerašnjeg programa je bilo premijerno emitovanje filma “Fusnota” u Multiplexu Ekran Zenica.

Film “Fusnota” govori o položaju mladih u bh. društvu i generalno mladima kao jednoj od najranjivijih kategorija našeg društva. Vrlo često čujemo izjave kako su mladi pasivni, kako su mladi letargični, kako su mladi neobrazovani. Nažalost, to nije daleko od istine, ali u isto vrijeme je miljama udaljeno od istine. Neki mladi su letargični i neki mladi su pasivni, ali postoji velik broj mladih koji su aktivni, mladih koji su spremni uhvatiti se u koštac sa svakodnevnim problemima i rješavati ih.

“Fusnota” je dokumentarno-igrani film u kojem su učešće uzeli aktivne mlade osobe i mladi koji ne žele da ih bije glas kako su pasivni i kako samo ‘ispijaju kafe’. Cijeli film je zamišljen i urađen amaterskom opremom i bez velikih ulaganja, upravo kako bi pokazali da se bez velikih ulaganja mogu napraviti velike stvari.

Film nosi naziv “Fusnota” iz razloga jer je cilj bio da se pošalje poruka da se gleda srž i suština problema, a ne uzrok, a mladi na kafama su upravo uzrok nedovoljnog broja kvalitetnih programa za obrazovanje, putovanje, usavršavanje i na kraju zaposlenje mladih ljudi. Ukoliko želite da shvatite šta je pisac htio da kaže morate pročitati i one rečenice u fusnotama, a upravo ovim filmom želimo vas animirati da i kada govorite o mladima, iščitate i one mlade koji se nalaze u fusnotama širom BiH.

Pogledajte film.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno