Politika

Predstavljamo: Darmin Terzić – kandidat za GV Zenica broj 20. (DF Zenica)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Predstavljamo: Darmin Terzić – kandidat za GV Zenica broj 20. (DF Zenica) – Građani Zenice u proteklih mjesec dana su imali priliku da od velikog broja političkih partija i nezavisnih kandidata, koji se kandiduju za lokalne izbore za Gradonačelnika i Gradsko vijeće grada Zenice, čuju mnogo obećanja.
Bilo je tu i realnih i nerealnih, ali i onih koji pripadaju domenu naučne fantastike. Naravno,  u tom svojevrsnom „bombardovanju“ različitim informacijama nismo vas poštedili – ni partija kojoj pripadam – Demokratska fronta, a niti ja kao pojedinac.
Stoga bih želio u svoje ime i u ime političke partije kojoj pripadam, da se izvinem što smo vam dosađivali u proteklom periodu, u našoj najboljoj namjeri da vam predstavimo program Demokratske fronte, lične ideje i naše viđenje razvoja Zenice.
S obzirom da mi kao stranka nismo imali milionske budžete za reklamiranje i skupe kampanje, u najvećoj mjeri smo koristili FB i internet portale, kao najjeftiniji oblik oglašavanja koji je nama dostupan.
Mi nemamo „iza leđa“ javna preduzeća koja bi nas „pogurala“ u kampanji, nemamo direktore koji su od uposlenika, pod prijetnjom otkaza, skupljali potpise podrške aktuelnoj vladajućoj stranci, nemamo podršku od strane Medžlisa IZ i vjerskih službenika koji su petkom na hutbama (i ne samo petkom), pod izgovorom svojevrsnog bošnjačkog jedinstva, pozivali na glas podrške aktuelnoj vlasti.
Tokom naše kampanje nismo se pozivali na, niti pripisivali sebi zasluge, rahmetli Huseina Smajlovića, rahmetli Alije Izetbegovića, niti poginulih boraca u proteklom ratu. Nismo imali novca da vam dijelimo paketiće sa kahvom i šećerom, jeftinim keksom i kesom riže ili tjestenine vrijednosti 5-6 KM.
Ali smo imali iskrenu namjeru da vam se predstavimo.
Ono što želim još jednom istaći i što odgovorno tvrdim jeste da Demokratska fronta ima jasno definisanu strategiju razvoja našeg grada. Po našem  mišljenju najbolju, kvalitetno razrađenu i što je najbitnije lako ostvarivu. Sa jasno preciziranim pravcima djelovanja zasnovanim isključivo na nadležnostima  lokalne zajednice.
Pokušali smo vas u proteklom periodu upoznati sa svim detaljima, a oni koji su željeli da saznaju više informacija su nas i lično kontaktirali i razgovarali sa nama o različitim temama. Koliko smo uspjeli u tome pokazat će izborni rezultati.
Evo ja lično, na kraja kampanje, smatram da više nije toliko bitno da li ćete pružiti podršku meni lično, nekom drugom kandidatu sa liste Demokratske fronte, cijeloj našoj listi ili nekom „protivničkom“ kandidatu ili političkoj partiji.
Znam da ja lično, a i ostali kanidati sa liste Demokratske fronte, imamo iskrene namjere da ovaj naš grad učinimo ljepšim i ugodnijem mjestu za življenje svih nas.
Činjenica da na kandidatskim listama drugih političkih partija, te među nezavisnim kandidatima i predstavnicima nacionalnih manjina, kako za Gradonačelnika tako i za Gradsko vijeće Zenice, imamo jako kvalitetnih, zvučnih i manje zvučnih imena, ali svakako stručnih, sposobnih, odgovornih i poštenih, dokazuje da ovaj grad raspolaže sa ljudskim potencijalom koji može napraviti pozitivne promjene  u interesu svih nas.
Stoga želim iskreno da vas zamolim – birajte najbolje, birajte ljude kojima vjerujete, birajte one koji mogu svojim znanjem i stručnošću sigurno doprinijeti razvoju grada, birajte one koji imaju istinsku snagu za promjene na bolje, birajte one koji se ne boje reći šta misle, birajte odgovorno, birajte u interesu svih nas, ali molim vas ne birajte pod pritiskom bilo kojeg pojedinca ili institucije.
Niko nema pravo da vas ucjenjuje, prijeti otkazom ili vrši pritisak na bilo koji drugi način. Ovo je vaše pravo koje imate i iskoristite ga na najbolji način.
Jer vaš izbor će u naredne četiri godine biti izbor pravca razvoja našeg grada – moderan europski grad sa jakom privredom, jakim ruralnim sredinama, jakim sportskim kolektivima koji su ponos grada, kvalitetnijom turističkom ponudom, kvalitetnijim kulturnim dešavanjima, kvalitetnom infrastukturom i kvalitenim rješenjima u mnogim oblastima koje su u ingerencijama lokalne zajednice, ili …
Sigurno je i da mnogi kandidati i političke partije neće biti zadovoljni izbornim rezultatima, možda ni ja lično – a ni politička partija kojoj pripadam, ali kako su izborni rezultati odraz vaše volje, moramo biti spremni da ih u potpunosti prihvatimo i poštujemo.
Stoga vas još jednom pozivam da ne budete inertni i ravnodušni prema našoj sudbini i sudbini našeg grada, nego da izađete na biračka mjesta na dan izbora i iskoristite svoje pravo na izbor.
I onda kad  pomislite da je dugo i zamorno čekati u redu na biračkom mjestu, sjetite koliko godina čekate na posao – samo zato jer ste politički nepodobni.
Za Zenicu kakvu želiš!
 Terzić Darmin, kandidat na listi Demokratske fronte za Gradsko vijeće Grada Zenice – redni broj 20


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno