Kultura

Predstava „Put do čarolije“ danas izvedena u Novom Travniku u okviru Dječije BNP nedjelje sa lutkama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstava „Put do čarolije“ danas izvedena u Novom Travniku u okviru Dječije BNP nedjelje sa lutkama – Nakon jučeranje izvedbe predstave „Olovni vojnik i balerina“ Lutkarskog pozorišta Niš u režiji Darka Kovačovskog, nastale prema motivima čuvane bajke Hansa Kristijana Andersena, današnjom pedeset i prvom izvedbom predstave „Put do čarolije“ u Domu kulture Novi Travnik nastavlja se obilježavanje Dječije BNP-ove nedjelje sa lutkama.

Pedesetom izvedbom predstave „Put do čarolije“ u Sarajevu, u srijedu, 4. oktobra je počelo obilježavanje Dječije BNP-ove nedjelje sa lutkama. Režiju ove predstave potpisuje Miroljub Mijatović, a prema tekstu Vladimira Đorđevića.

Najmlađu publiku na putu do čarolije vode glumci BNP-a Zenica Anđela Ilić i Miroljub Mijatović, a uz njih u predstavi igraju i Lana Zablocki-Džehverović i Abidin Čolaković, koji uživo izvode pjesme za djecu, čiji su tekstovi vezani za pustolovine likova predstave.

Predstava „Put do čarolije“ je namijenjena djeci predškolskog uzrasta, a njena osnovna poruka je da moramo voljeti i pomagati druge ljude kako bismo postali dobre osobe s ispunjenim životom.

Nakon ove izvedbe predstave, danas u 17 sati će biti održana i radionica za djecu pod nazivom „Napravi svoju lutku zijevalicu“, čiji je voditelj Miroljub Mijatović i koja će se realizirati u prostorijama slikarskog ateljea Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Posljednja dva dana ove manifestacije, u subotu u 11 sati na Velikoj sceni BNP-a će biti odigrana predstava Dječijeg pozorišta iz Subotice „Ivica i Marica“ u režiji Todora Valova, a dan poslije, u nedjelju u 11 sati će biti odigrana predstava „Prodani smijeh“ na Maloj sceni BNP-a, a u okviru programa Mali MESS.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno