Kultura

Predstava “Mladi u doba korone” na mini turneji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavu  “Mladi u doba korone” u prvoj polovini septembra publika će imati priliku pogledati u Brezi, Zenici i Stocu. Nakon predstava održat će se i panel diskusija na kojoj će učestvovati kako akteri predstave tako i publika. Riječ je o koprodukcijskom projektu Studio Teatra i BNP-a Zenica. Režiju potpisuje Lana Delić, dok je autor teksta Mirza Begović. Autorsku  muziku potpisuje Ernad Bihorac, a producent predstave je Nusmir Muharemović.

Predstava u Brezi će se igrati u Kino sali Breza, u nedjelju 05. septembra sa početkom u 19 h. U Zenici predstava se igra na otvorenom i to na platou ispred Gradske kafane u ponedjeljak, 06. septembra sa početkom u pola sedam. Stolac će biti domaćin ekipi Studio Teatra u nedjelju 12. septembra. I ova predstava se igra na otvorenoj sceni, odnosno na platou ispred gradske kafane Stolac.

Predstava problematizira period izolacije, ali i problem različitosti koji se svakodnevno nameće. “Mladi u doba korone” je spoj glume, muzike i plesa, a tekst je nastajao u procesu kreiranja komada i to na osnovu ispovijesti samih aktera. Predstava, iz perspektive mladih ljudi, govori o problemu koji je zajednički i koji nije određen nacijom, religijom niti materijalnim statusom. “Mladi u doba korone” govori o životu i smrti, o borbi i ratu sa koronom ali na jedan tragikomičan način.

U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar, Tarik Lemeš i Merima Medžić.

Igranje predstave u Zenici i Stocu podržano je kroz grant koji dodjeljuje PRO-Budućnost. PRO-Budućnost je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno