Kultura

Predstava Mirjane Karanović u petak na sceni Zeničkog pozorišta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstava „Mi smo oni na koje su roditelji upozoravali“ prema tekstu Tanje Šljivar, u režiji Mirjane Karanović i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica bit će izvedena u petak, 24. februara u 19.30 sati na matičnoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Ova predstava je premijerno izvedena koncem mjeseca februara 2016. godine.

Predstava „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica je učestvovala na jedanaest međunarodnih teatarskih festivala i dobitnica je čak devet festivalskih nagrada.

Predstava govori o ženi u četrdesetim godinama i tinejdžeru, koji se slučajno sreću u javnom toaletu i pokušavaju ispričati jedno drugom vlastite živote. Kao okidače za sjećanja koriste slučajne natpise po pločicama WC-a, a nepouzdanost i nepostojanost bilo kog tjelesnog, emotivnog ili mentalnog sjećanja se kroz četiri scene u kojima igraju arhetipske odnose majka-sin, otac-kćerka, brat-sestra i ljubavnica-ljubavnik, pokazuju se kao jedine istine koje je o samom sebi moguće izreći.

Glumačku postavu predstave čine Mirjana Karanović i Enes Salković. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, a muziku Draško Adžić.

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta ZenicaStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno