Kultura

Predstava “Državni lopov” na državnoj turneji: Za 18. rođendan gostuju u 18 gradova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstava “Državni lopov” Studio Teatra iz Zenice ove godine slavi svoj 18. rođendan zbog čega su odlučili da do kraja godine gostuju u 18 gradova Bosne i Hercegovine. Već su skoro na pola puta svog cilja koji je do sada nasmijao hiljade gledalaca.

U čast punoljetsva ekipa Studio Teatra je počela turneju po Bosni i Hercegovini te u 18 različitih gradova planiraju izvesti 18 predstava.

Radi se o predstavi koja je svoje premijerno izvođenje imala 2005. godine i od tada do danas je izvedena preko 400 puta na scenama širom Evrope.

Predstava je već odigrana u Trebinju, Brezi, Donjem Vakufu, Kaknju i Lukavcu, a u narednom periodu slijede igranja u Bihaću, Živinicama, Kalesiji, Tuzli, Gornjem Vakufu, Žepču, Busovači, Odžaku, Jajcu, Fojnici, Varešu, Vogošći i Visokom.

“Naša želja je bila da punoljetstvo ove hit komedije proslavimo na poseban način i mislim da je ovo što je ekipa Studio Teatra uspjela organizovati igranja u 18 gradova zaista najljepši mogući način za proslavu rođendana. Čast je biti dio priče koja traje već 18 godina i iskreno se nadam da će ovaj san trajati i narednih 18 godina”, kazali su iz Studio Teatra te dodali:

“Moramo reći da prema onome što se trenutno događa, kada je u pitanju turneja ‘Državnog lopova’, ona vrlo vjerovatno neće završiti na ovih osamnaest gradova. Mnogo poziva imamo trenutno za nova gostovanja u BiH i šire, ali će to vjerovatno morati sačekati do proljeća zbog obaveza ansambla predstave kada je u pitanju rad na drugim projektima u pozorištu i na filmu.”

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, a uz to ljubavna varalica, a drugi “državni lopov” i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru.

Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavna varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja ženidbi, naime, on je 17 puta obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena.

Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.

Marko, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio silne pare, ali kako to obično bude, pronašla se “rupa u zakonu“ nakon čega on bude brzo pušten na slobodu.

Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva u kojem živimo. Ovo je prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku nasmije i opusti, ali i da ukaže na svakodnevnicu čiji smo sudionici.

U predstavi igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno