Kultura

Predstava BNP-a na Sterijinom pozorju

Predstava BNP-a na Sterijinom pozorju
Predstava BNP-a na Sterijinom pozorju
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstava BNP-a na Sterijinom pozorju- Najtrofejnije bosanskohercegovačko pozorište koje je Sterijino pozorje višestruko nagrađivalo, ove godine svoje novo gostovanje najavljuje u okviru takmičarskog programa gdje će u nedjelju, 29. maja biti odigrana predstava ”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” u režiji Mirjane Karanović. Predstava će biti igrana u dva termina, u 20.00 i 21.30 sati.

Predstava Bosanskog narodnog pozorišta Zenica”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravli” je nedugo poslije premijere nagrađivana u više kategorija, tako je Mirjana Karanović dobila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, Enes Salković je dobio nagradu za najboljeg mladog glumca, a Tanja Šljivar nagradu za najbolji dramski tekst na XV festivalu bosanskohercegovačke drame Zenica 2016. Za izvođenja ove predstave su najavljena i međunarodna gostovanja na festivalima u okviru takmičarskih programa.

”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” je drama koja koncept role play-a, kao i sve druge narativne tehnike kojima se koristi, kako monološke, tako i dijaloške, pa i jezik sam, izvrće u njihove suprotnosti i pokazuje nemogućnost jednostavnog pokušaja – ispričati sopstveni život nepoznatoj osobi tokom jedne večeri.

Rediteljica Mirjana Karanović je o ovom projektu izjavila: ”Kada sam prvi put pročitala ovaj tekst, preplavile su me emocije koje izbijaju iz njega. Prepoznala sam u njemu slojeve moje duše. Moje tuge, strahove, čežnje, praznine koje ostaju iza ljudi koje sam voljela. U njemu sam prepoznala sva moja bića koja uporedo žive u meni. Djevojčicu koja čezne za pažnjom svog oca, prazninu majke koja više nema svog sina, neizmjernu ljubav djevojke prema bratu i žudnju zrele žene za životom.”

Predstava ”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” sasvim sigurno neće ostaviti ravnodušnim posjetitelje Sterijinog pozorja, jer na svim izvođenjima publika je sa oduševljenjem uživala u igri i dramskoj radnji ove predstave, te je glumce nagrađivala dugim aplauzom.
U predstavi igraju Mirjana Karanović i Enes Salković, a režiju potpisuje Mirjana Karanović. Autorica dramskog teskta je Tanja Šljivar.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno