Nogomet

Predsjednik Šatorović pozvao na hitno rješavanje reprograma, novinarka Amina Hodžić novi član Čelika!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjednik Šatorović pozvao na hitno rješavanje reprograma, novinarka Amina Hodžić novi član Čelika! – Na današnjoj press konferenciji koja je sazvana po okončanju takmičarske sezone, javnosti i medijima se obratio predsjednik kluba gosp. Selvedin Šatorović koji je rezimirao protekli rad, napravio presjek stanja, te se očitovao o statusu pregovora s Gradom Zenicom po pitanju rješavanja krucijalnog problema za opstojnost kluba – potpisivanja reprograma s Poreznom upravom FBiH.

“Kao što je javnost upoznata, klub je obezbijedio opstanak u BH Telecom Premijer ligi, te dobio licencu potrebnu za takmičenje u istoj u narednoj takmičarskoj sezoni. Za proces dobijanja licence klub je uplatio 157.659,43 KM od čega je Grad Zenica uplatio preko 77.000 KM, dok se od donacija i pojedinačnih priloga prikupilo 16.829 KM. Razlika u iznosu koji je prikupljen je ostvarena kroz pozajmice, a uplaćen je i iznos predviđen za plate i nagrade stručnom štabu i igračima.”, rekao je gosp. Šatorović u uvodnom izlaganju.

Zbog brojnih upita od strane novinara, gosp. Šatorović je javnost izvijestio da Grad Zenica nije uplatio razliku od 53.000 KM kako je bilo govora u pojedinim medijima.

Neplanirane troškove je prouzrokovala činjenica da pojedini advokati nisu odustali od naknada za svoje troškove, stoga su troškovi licenciranja iznosili preko planiranih 130.000 KM.

Predsjednik kluba gosp. Šatorović je dodao: “Opstankom u ligi, povratkom navijača na stadion i sticanjem licence je ostvaren cilj ovog Upravnog odbora koji ima puni legalitet i legitimitet potreban za rješavanje četvrtog zacrtanog cilja, a to je potpisivanje reprograma. Što se tiče trenutnog Upravnog odbora, proceduru oko reprograma je moguće okončati unutar 24 sata ukoliko postoji istinska volja Grada Zenice kao finansijera istog.”

Selvedin Šatorović je skrenuo pažnju na važnost rješavanja pitanja reprograma jer u slučaju nepotpisivanja istog, sav dosadašnji rad aktuelnog Upravnog odbora, ljudi koji su radili u klubu, stručnog štaba i igrača ostaje uzaludan. Ubrzo, već 12. juna, trebala bi se održati prozivka igrača ali je to nemoguće pod ovim uslovima, tj. bez rješavanja gorućeg klupskog problema – reprograma zbog manjka kandidata za Upravni odbor.

“Stoga, pozivam gradske vlasti da se priča o reprogramu završi do kraja sedmice kako bi se održala hitna izborna Skupština i da se u novu sezonu krene na vrijeme kako se ne bismo doveli u situaciju u kojoj smo bili. Stručni štab i igrači kojima su istekli ugovori zamoljeni su da sačekaju 7 dana. Svi su voljni biti dio Čelika i u budućnosti, međutim nemoguće je dogovarati uslove s njima bez rješavanja pitanja reprograma i izbora novog Upravnog odbora pošto sama organizacija Skupštine nema smisla bez obećane podrške Grada pri finansiranju reprograma.”, rekao je Šatorović.

Klub će već sutra uputiti akt prema Gradu Zenici o očekivanoj podršci i referirati se po pitanju reprograma i novca koji je potreban za ovu budžetsku godinu.

Upravni odbor je nakon opstanka u BH Telecom Premijer ligi zaprimio veliki broj čestitiki. Puno prijatelja kluba se javilo nakon opstanka, međutim situacija bi bila znatno bolja da su svi oni bili uz klub od samog početka ovog projekta, istakao je Šatorović: “Nismo sve ovo radili kako bismo prikupljali zasluge. Nisu nam potrebne – ni nama u Upravnom odboru, ni članovima NGG “Za Čelik”, ni navijačima. Sve što smo radili je bilo u interesu jakog Čelika koji se neće ponovo dovesti u ovakvu situaciju. Tek 10-tak entuzijasta je iznjedrilo ovaj projekat zajedno s igračima i navijačima, ali će sve pasti u vodu bez podrške Grada oko reprograma.”

Na samom kraju, gosp. Šatorović je uputio riječi zahvale:

  • igračima i stručnom štabu na čelu sa g. Borisom Pavićem “koji su napravili čudesan i historijski niz u trenucima kada je malo ko vjerovao u njih”,
  • članovima Upravnog odbora: Edinu Beganoviću, Mirnesu Isakoviću, Denisu Mušoviću i Benjaminu Babiću,
  • ekipi NGG “Za Čelik” “bez kojih ovaj projekat ne bi zaživio”,
  • navijačima “koji su dolazili na utakmice i bili 12. igrač”,
  • Nogometnom savezu BiH “na korektnom i profesionalnom odnosu”,
  • svim sportskim prijateljima “koji su nas ugostili, pogotovo NK Široki Brijeg na korektnom i gospodskom prijemu bez obzira na borbu koja se vodila na terenu”,
  • medijima “na profesionalnom i korektnom izvještavanju”,
  • Nedim Jusufbegoviću “koji je također dio ovog projekta i s kojim i danas imamo dobru saradnju” i
  • Gradu Zenica “na transferiranju finansijskih sredstava za tekuće poslovanje i postupak licenciranja”.

“Svi navedeni su odigrali značajnu ulogu u ovom projektu, ali naglašavam da su stručni štab, igrači i navijači  – heroji ovoga grada jer su ispunili nemoguću misiju.”, poručio je gosp. Šatorović.

Na samom kraju, zaključio je: “Ovim činom NK Čelik Zenica poziva Grad Zenicu da se što prije riješi pitanje reprograma kako bi se što prije održala izborna Skupština kako bi novi Upravni odbor imao čistu situaciju i dovoljno vremena da ispregovara uslove sa novim-starim šefom stručnog štaba kojeg priželjkuje cijela zenička javnost, da pregovara s igračima, da organizira pripreme i da se što bolje uđe u narednu sezonu!”

Danas je prostorije Nogometnog kluba Čelik posjetila Amina Hodžić, poznato lice sa Federalne televizije iz Sarajeva. Kao rođena Zeničanka koja već neko vrijeme živi i radi u glavnom gradu naše zemlje, iskoristila je posjetu rodnom gradu da obiđe i svoj klub i postane članicom crno-crvene porodice. Gdje god putovala kao navijačica Čelika uvijek će se sjećati svojih korijena iz Zenice i privrženosti svom Čeliku.

Amina je zadužila članski broj 801 te pozvala sve sugrađane da pristupe članstvu kluba i na taj način ga podrže kao odgovorni građani koji vole svoj klub.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno