Zenica

Predsjednik FBiH u posjeti župi Srca Isusova u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić posjetili su župu Srca Isusova u zeničkom naselju Čajdraš gdje su razgovarali s župnikom velečasnim Josipom Šimunovićem.

Župnik Šimunović upoznao je Predsjednika Federacije BiH i Federalnog ministra sa stanjem u župi i samim tijekom izgradnje spomen obilježja poginulim braniteljima HVO-a u Čajdrašu, istaknuvši zalaganje UDVDR HVO HB Zenica i donaciju Vlade Republike Hrvatske za podizanje spomen obilježja, zasada jedinog spomen obilježja poginulim braniteljima HVO-a, izvan zeničkih groblja, na prostoru Grada Zenice.

U znak sjećanja i trajne zahvalnosti svim poginulim, nestalim i umrlim braniteljima HVO-a Čajdraš, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i ministar prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH Josip Martić odali su počast i upalili svijeće na spomen obilježju za 32 poginulih branitelja i civila s prostora zeničke župe Čajdraš.

Tom prigodom, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Zenica Franjo Ramljak uručio je priznanje i zahvalnicu Predsjedniku Federacije BiH za potporu radu Udruge i pomoć članovima Udruge.

Predsjednik Federacije BiH i Federalni ministar, zajedno s župnikom Šimunovićem, posjetili su i Križ u naselju Krušćik, na kojem su u noći sa 31. listopada na 1. studeni 2021. godine nepoznati počinitelji ispisali  razno znakovlje „sotonističkih sljedbi“. Predsjednik Federacije BiH osudio je čin skrnavljenja Križa na Krušćiku i mržnju koja jedino može biti uzrok tog čina.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno