Politika

Predsjedavajući Skupštine ZDK u posjeti Splitsko-dalmatinskoj županiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjedavajući Skupštine ZDK u posjeti Splitsko-dalmatinskoj županiji  – Župan Splitsko-dalmatinske županije u Republici Hrvatskoj Blaženko Boban je, zajedno s pročelnikom Odjela zajedničkih poslova Damirom Gabrićem, u sjedištu županije u Splitu primio izaslanstvo Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na čelu s predsjedavajućim Skupštine, Jasminom Duvnjakom.

Razgovaralo se o mogućnostima saradnje ove dvije regije, s naglaskom na saradnju iz područja korištenja EU fondova, te o poziciji i statusu nacionalnih manjina.

Predsjedavajući Duvnjak naglasio je značaj otvorene i stalne komunikacije među susjedima koji dijele preko 1000 km državne granice, posebno u vremenima u kojima se ponovo oživljavaju demoni rata i podjela. “Zato ovu posjetu doživljavam kao poruku mira i ohrabrenja građanima s obje strane granice i kao početak saradnje u području privrede, turizma, kulture i sporta. Uz prošlost koju pamtimo i iz koje učimo, moramo danas mnogo više raditi za sigurniju budućnost i dobrobit naših naroda!” – zaključio je predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, pozivajući župana Bobana i njegove saradnike u posjetu Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu.

Župan Boban je pozdravio unaprijeđenje međuregionalne saradnje i podsjetio je da je u Splitu nedavno organizovan susret županijske razvojne agencije RERA i razvojnih agencija iz Federacije BiH na temu uspješnog regionalnog upravljanja.

Na kraju radnog susreta pohvaljena je saradnja ove županije s predstavnicima, kako bošnjačke tako i svih drugih nacionalnih manjina i obećana je uzvratna posjeta Zeničko-dobojskom kantonu naredne godine.

Stručna služba Skupštine ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno