Info

Predsjedavajući Skupštine ZDK Duvnjak u posjeti općini Maglaj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjedavajući Skupštine ZDK Duvnjak u posjeti općini Maglaj – U sklopu programa obilaska Kantona, predsjedavajući Skupštine Zeničko – dobojskog kantona Jasmin Duvnjak posjetio je općinu Maglaj.

Na sastanku sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Svjetlanom Zamboni, dopredsjedavajućim Hajrudinom Fermićem, članovima Kolegija i Općinskim načelnikom Mirsadom Mahmutagićem razgovarano je o stanju u Maglaju, aktuelnim ekonomskim i političkim pitanjima, tekućim projektnim aktivnostima, ali i o unapređenju saradnje i komunikacije između Kantona i općina.

Predsjedavajući Skupštine je tom prilikom kazao: “Moramo unaprijediti našu sveukupnu političku kulturu, moramo ojačati institucionalnu komunikaciju, institucije koje mi predstavljamo moraju biti efikasne i odgovorne u rješavanju problema, moramo raditi na način da smo otvoreni za sve građane, da se borimo za interese svih građana i za sveukupno unapređenje njihovog standarda življenja. Bez obzira na teške političke okolnosti, lokalizme, zatim vjerske, političke i druge različitosti naša saradnja sa svima se mora u punom kapacitetu razvijati. Što se tiče Općinskog vijeća Maglaj, zaista smatram da je jedno od najkativnijih u smislu dostavljanja inicijativa našoj Skupštini.“

Na sastanku su istaknuta i pitanja koja se odnose na probleme elektirčne energije novošeherskog kraja, te nelegalne radnje i neslaganja lokalne zajednice sa određenim dozvolama i saglasnostima koje je Kanton u ranijem periodu dao za gradnju na području Maglaja.

Predsjedavajući Skupštine Jasmin Duvnjak i predsjedavajuća OV Maglaj Svjetlana Zamboni polaganjem cvijeća odali su počast šehidima i poginulim borcima u odbrani Maglaja od agresije 92′-95′, te stradalim civilnim žrtvama rata.

Stručna služba Skupštine ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno