Info

Predsjedavajući Skupštine razgovarao o izgradnji Spomen obilježja „Javorje“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjedavajući Skupštine razgovarao o izgradnji Spomen obilježja „Javorje“ – Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić danas je razgovarao sa predstavnicima „Udruženja boraca učesnika otpora agresoru Nemilski rejon 92-95 Nemila“.

Gosti su upoznali predsjedavajućeg sa problematikom izgradnje Spomen obilježja Šehidima i poginulim borcima Armije R BiH i MUP-a R BiH na lokalitetu Javorje kod Šerića. Riječ je o Spomen obilježju koje će biti izgrađeno u znak trajnog sjećanja na Odbrambeno-oslobodilačku borbu koja je od 1992. do 1995.godine vođena na tom području.

U augustu 2019. godine predsjedavajući Huskić je prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju Spomen obilježja „Javorje“, te je i ovom prilikom izrazio podršku za konačnu izgradnju spomenika koji će biti trajno podsjećanje na najbolje sinove koji su dali život za našu Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Huskić se zahvalio gostima na posjeti i naglasio da je izgradnja spomen obilježja i sjećanje na naše najbolje sinove, koje ne smijemo zaboraviti dok živimo, najmanje što se za njih može učiniti.

Stručna služba Skupštine ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno