Info

Predsjedavajući Skupštine Jasmin Duvnjak posjetio Općinu Usora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjedavajući Skupštine Jasmin Duvnjak posjetio Općinu Usora – U sklopu radnih aktivnosti predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak posjetio je općinu Usora.

U susretu sa načelnikom općine Usora Zvonimirom Anđelićem i predstavnicima Općinskog vijeća Usora upoznat je sa aktuelnom političkom, ekonomskom i sigurnosnom situacijom u ovom dijelu našeg Kantona. Delegacije su posjetile javnu biblioteku i ustanovu za predškolski odgoj i obrazovanje djece u Usori. Nakon toga, načelnik Anđelić i predsjedavajući Duvnjak posjetili su i nedavno otvorenu italijansku fabriku “Ferretto Group” koja će na području općine Usora proizvoditi logističke sisteme, paletne regale i opremu za skladišta, kao i softvere.

Direktor firme Džemal Klepić upoznao je predstavnike općinske i kantonalne vlasti sa razvojem prve faze investicija od nekoliko miliona eura, koje ova grupa ulaže u izgradnju spomenute fabrike. Naglašeno je da će kompletna proizvodnja ići u izvoz, a planirano je da nakon završetka svih radova u ovoj fabrici bude zaposleno oko 200 mladih i kvalifikovanih ljudi. Sa zadovoljstvom je istaknuto da je dio proizvodnje u ovoj fabrici već pokrenut.

Stručna služba Skupštine ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno