Zenica

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić posjetio radnike Zenicatransa koji štrajkuju glađu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić  jutros oko šest sati iznenada je posjetio radnike “Zenicatransa-Prevoz putnika”, koji su u štrajku glađu, u holu Autobuske stanice u Zenici, potvrđeno je Zenicabloga. Komšić je bez ikakve najave, pompe, pratnje, te uz lično insistiranje da posjeta protekne bez kamera, davanja izjava i medijskog publiciteta, razgovarao sa predstavnicima Sindikata i firme, te štrajkačima glađu, upoznao se sa stanjem, te dao podršku radnicima u ostvarivanju njihovih zakonom predviđenih prava.

Posjetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH u izjavi za naš portal potvrdio je i predsjednik sindikata “Zenicatransa-Prevoz putnika” Huso Sarvan, koji je rekao da se Komšić odazvao njihovom pozivu upućenom svim političarima, te da je obećao da će iskoristiti svoje kontakte i poziciju da izdejstvuje zakazivanje nove vanredne sjednice Gradskog vijeća, kao i preuzimanje obaveza i rješavanje problema ove firme i stotinjak radnika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno