Politika

Predsjedavajući Huskić razgovarao sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer je predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić u Skupštini Kantona primio u posjetu Sumedin ef. Kobilicu, glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Ova prilika je iskorištena kako bi razgovarali o novo-otvorenom Islamskom centru „Sultan Ahmed“ u Zenici, te njegovoj daljoj upotrebi i namjeni prostora koji obuhvata oko 5.500 kvadratnih metara zatvorenog prostora, u kojem se nalaze konferencijske sale, biblioteka sa čitaonicom, vrtić, centralni zenički mekteb, restoran, kafeterija, poslovni prostori i drugi prateći sadržaji. Tom prilikom glavni imam Sumedin ef. Kobilica je uručio zahvalnicu predsjedavajućem Huskiću za nesebičnu podršku organizaciji manifestacije povodom otvaranja Islamskog centra „Sultan Ahmed“ Zenica.

Predsjedavajući Huskić je kazao da Islamska zajednica ima punu podršku institucija Zeničko-dobojskog kantona, te izrazio nadu da će ovaj objekat koji će biti ponos Islamske zajednice svojim sadržajem i opremom moći odgovoriti na sve zahtjeve društvene zajednice, naglasivši značaj ovog objekta, ne samo za Zenicu i Islamsku zajednicu nego i Zeničko-dobojski kanton i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Huskić se zahvalio na posjeti i izrazio sreću i zadovoljstvo što je imao priliku dati svoj doprinos i podržati samu manifestaciju otvaranja Islamskog centra „Sultan Ahmed“ Zenica izrazivši želju da Islamski centar dugo služi svojoj svrsi i da bude centar vjerskog i kulturnog života Zenice i regije.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno