Zenica

Predsjedavajući Duvnjak dao podršku za otvaranje Parka Kulina bana u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak upriličio je prijem i radni sastanak sa delegacijom Udruženja „Forum građana Zenice“ koju su činili Faruk Kadrić, Vladimir Franjić i Mirsad Mujkić.

Povod za sastanak je održavanje manifestacije obilježavanja 829-te godišnjice Povelje Kulina bana – na dan 29.avgust – u sklopu cjelovitog projekta pod nazivom „Od Kulina bana i dobrijeh dana“ u 2018. godini, koji Forum građana Zenica u kontinuitetu baštini od 2003. godine sa ciljem promovisanja značajnih događaja i ličnosti iz historije Bosne i Hercegovine.

Gosti su upoznali predsjedavajućeg sa cjelokupnim projektom, kojim je pored kulturno-umjetničkih i edukativnih sadržaja, u sklopu ovogodišnje manifestacije obilježavanja godišnjice Povelje Kulina bana predviđeno i izvođenje akcije „Park Kulina bana“ na prostoru parka kod istočne strane stadiona Bilino polje, a riječ je o aktivnostima sa ciljem stvaranja pretpostavki za zvanično ustanovljenje Parka Kulina bana u Zenici kao značajnog historijsko-turističkog lokaliteta za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Duvnjak izrazio je punu podršku ovom važnom projektu i dao finansijsku potporu za realizaciju istog, na čemu su mu se posebno zahvalili predstavnici Foruma građana Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno